2009. február 13., péntek

Tejszínes hagymakrémleves

Hozzávalók:
2 nagy darab vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 közepes krumpli, 3/4 leveskocka, kb. 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, só, víz, bors, bazsalikom + füstölt reszelt sajt, levesgyöngy vagy pirított zsemlekocka

Elkészítés:
A vöröshagymát és a krumplit elkockázzuk, hozzáreszeljük a fokhagymákat, hozzáadjuk a leveskockát majd kevés olajon, kis vízzel fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Ezt követően felöntjük egy kis vízzel, sózzuk, borsozzuk, bazsalikomozzuk, majd az egészet összeturmixoljuk. Turmixolást követően a lisztet összekeverjük a tejszínnel, majd az egészet a levesbe keverjük, és forralunk rajta egyet.
Füstölt reszelt sajttal és levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockákkal díszítjük, ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése