2009. február 2., hétfő

Ananászos csirkemellragu


Hozzávalók:

60-70 dkg csirkemellfilé, só, 1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors, majoránna, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 ananászkonzerv (de lehet kicsit kevesebb is), 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A csikemelleket lapjában felszeleteljük, vagy kisebb darabokra vágjuk, s bedörzsöljük ill. összkeverjük a sóval, borssal, majoránnával. A felhevített olajon megsütjük, félrehúzzuk, tálra szedjük. A csirke szaftjába beletöltjük a tejszínt, elkeverjük. A konzerv levéből egy kevéssel a lisztet simára keverjük, a tejszínes levet ezzel besűrítjük. Az ananászkonzerv levéből annyit adunk hozzá, amennyit a mártás elbír, se túl sűrű, se túl híg ne legyen, épp csak forralunk rajta egyet. Szerecsendióval fűszerezzük a végén.Visszaszedjük a mártásba a hússzeleteket, és bedobjuk az ananász darabokat is Köretnek rizst (currys rizs) kínálunk hozzá amibe esetleg borsót is keverhetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése