2009. február 1., vasárnap

Tejszínes almaleves fahéjjal


Hozzávalók:

4-5 közepes alma, csipet mézeskalács fűszerkeverék, 1 teáskanál őrölt fahéj, citromlé és cukor ízlés szerint, 2 dl főzőtejszín, 1 dl tej, vaníliás pudingpor (kb. 1/2 zacskó főzős)

Elkészítés:

Egy közepes lábosban kb. 2 liter vízzel feltesszük az elvagdosott, héjától megtisztított almát főni. Cukrozzuk ízlés szerint, és citromlevet adunk a leveshez. Fűszerezzük a mézeskalács fűszerkeverékkel és a fahéjjal. Az egy dl tejbe belekeverjük a vaníliás pudingport, és csomómentesen elkeverjük. Ha megfőtt, megpuhult az alma (ez a forrástól számítva kb. 2 perc), akkor a tejben elkevert pudingport hozzáadjuk a leveshez, valamint a főzőtejszínt. Megkóstoljuk, ízés szerint pótoljuk a cukrot vagy a citromlevet, ha nem elég édes, vagy nem elég savanykás.Egyet forralunk rajta, és már készen is van. Megvárjuk míg kihűl a lábos, majd hűtőben behűtjük, hidegen tálaljuk. Tipp: díszíteni lehet egy kis tejszínhabbal a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése