2009. február 1., vasárnap

Fűszeres pulykatekercs camambert sajttal töltve


Hozzávalók:

Kb. 30 dkg pulykamellfilé (de lehet csirkemellfilé is), só, bors, szárnyas vagy gyros fűszerkeverék, 1 camambert sajt, fogpiszkálók az összetűzéshez.

Elkészítés:

A pulykamellfiléket kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Kis camambertsajt darabokat rakunk a közepébe, és feltekerjük. Fogpiszkálóval összetűzzük, akár több oldalról, hogy a sajt ne tudjon belőle kisülni. A külsejét megszórjuk fűszerekkel, majd serpenyőben forró olajon jól átsütjük. Sütés közben lehet 1-2 percre fedő alá is tenni, hogy puhuljon a hús, ne csak piruljon. Ha megsült és kihűlt, kihúzkodjuk belőle a fogpiszkálókat, majd tálaljuk. Rizshez görög salátával nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése