2009. február 13., péntek

Sült oldalas fűszerekkel, pirított burgonyával, céklával

Hozzávalók:
oldalas tetszés szerinti mennyiségben, só, fűszerek, bors, kis olaj, burgonya, cékla

Elkészítés:
Az oldalast megmossuk, besózzuk, majd befűszerezzük (bármilyen hús fűszerkeverékkel), én több fajtát is szoktam ráhinteni, majd egy kis borssal megszórom. Egy tepsinek az aljára kis olajat teszek, beleöntök egy kis (kb. 1 dl) vizet, letakarom alufóliával, és úgy sütöm kb. fél, 3/4 órát, majd ezután leveszem róla az alufóliát, és megpirítom a húst, a kisült levével időnként meglocsolom, hogy ne száradjon ki.
A burgonyát közben meghámozom, nagyobb kockákra elvagdalom, és félig megfőzöm sós vízben. Ezt követően kiveszem a vízből, lecsepegtetem, és forró olajban megpirítom.
A krumplit a hússal melegen kínálom. Köretnek cékla illik hozzá, de lehet más saláta is.

1 megjegyzés:

  1. Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk. Úgy gondoljuk, rengeteg értékes információ van a blogokban, s jó volna ezeket egy helyen látni - gasztro témában is

    Szeretnénk, ha a Te négy blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés