2009. február 1., vasárnap

Gombapörkölt csavart tésztával


Hozzávalók:

fél kg csiperke gomba, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, olaj, 30-40 dkg csavart tészta(ha habarva szertnénk tejfölösen, akkor 2 evőkanál tejföl, egy kis tej, 1 evőkanál liszt)

Elkészítés:

Egy kevés felforrósított olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd levesszük a tűzről, kicsit kihűtjük, és beletesszük a pirospaprikát. Ezt követően felöntjük kicsit vízzel, (kb. 1,5-2 dl), megsózzuk, és beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Fedő nélkül főzzük, míg a gomba megpuhul.Ha habarással szertnénk, tejfölösen (így krémesebb az íze és több lesz belőle, kiadósabb), akkor a tejfölt, a tejet és a lisztet csomómentesen összekeverjük, és a gombapörkölthöz keverjük, mivel sűrűsödik, felöntjük még annyi vízzel, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk. Az előírás szerint sós vízben kifőtt tésztával kínáljuk.(A gombát melegen kínáljuk, sokan úgy gondolják, másnapra nem lehet eltenni, mert hamar megromlik, sőt, újra melegítve sem sokan ajánlják) - Mindezek mellett szerintem még másnap is jó, ha hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése