2009. február 2., hétfő

Sós, köménymagos kifli kelt tésztából

Hozzávalók:
60 dkg liszt, 1 pohár tejföl, 10 dkg margarin, 2 teáskanál só, 1,5 dl cukros tejben felfuttatott 5 dkg élesztőmegkenéshez: egy tojás, köménymag vagy szezámmag, vagy reszelt sajt

Elkészítés:

A tésztához valókat összedolgozzuk, megdagasszuk kézzel vagy kenyérsütőgép dagasztó fokozatán. Meleg helyen lefedve kb. 1 óra hosszat kelesztjük.Lisztezett gyúródeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. A csíkokat háromszögekre vágjuk és lazán feltekerjük kifli formára. A kifliket tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, egy kis sóval megszórjuk még a tetejét, és rászórjuk a köménymagot, vagy szezámmagot vagy reszelt sajtot. Előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük aranysárgára.Tipp: sonkát vagy bacont lehet a kifli belsejébe tekerni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése