2009. február 2., hétfő

Húsleves csirkemell csontból


Hozzávalók:

1 nagyobb csirke mellcsontja (egy kis húst rajta lehet hagyni), 3 közepes sárgarépa, 1 nagy zöldség, 1 kis csokor petrezselyemlevél, 4-5 zellerlevél, 1 cikk zeller, 1 cikk karalábé, 1 vöröshagyma, 1 tyúkhúsleves kocka, só ízlés szerint, levesbetétnek: cérnametélt.

Elkészítés:

A csirkemell csontot jól megmossuk és feltesszük hideg sós vízben (kb. 3-4 liter) főni egy nagy lábasban. Elején a keletkező habot szűrőkanállal leszedjük. Lassan főzzük, épp, hogy gyöngyözzön, nem szabad nagyon forrnia, mert zavaros lesz a lé. A csirkemell hús előbb megfő, mint a sertés- vagy marhahús, így kb. bő fél órai, 45 perces főzés után beletesszük a zöldségeket és a zöldség leveleket. Beletesszük a tyúkhúsleves kockát is.A zöldségekkel együtt is még főzzük kb. fél órát lassú tűzön, míg megfőnek a zöldségek.A levesbetétet (pl. cérnametélt) külön lábasban sós vízben feltesszük főni a zacskón lévő útmutató szerint, ha megfőtt, tésztaszűrőben lecsepegtetjük róla a felesleges levet. Külön tálaljuk, nem tesszük a levesbe a tésztát, mert könnyen elázik. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése