2009. február 1., vasárnap

Gulyásleves


Hozzávalók:

30 dkg marha-, vagy sertéshús (comb), 2 szál fehér répa, 3-4 szál sárgarépa, zeller, petrezselyemlevél, zellerlevél, egy kis vegeta, só, fűszerek (őrölt kömény, szerecsendió, majoranna), 4-5 db közepes krumpli, pirospaprika, olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma

Elkészítés:

A vöröshagymát felvágjuk apró kockákra, majd olajon kicsit megpirítjuk, majd kis vizet hozzáadva még fedő alatt pároljuk pár percig. Utána levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, a kockákra vágott húst, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és megsózzuk, egy kis vegetát teszünk bele. Míg fő a hús, addig felaprítjuk a répákat, felkockázzuk a krumplit. A főzés során elpárolgott vizet időnként pótoljuk. Mikor majdnem megfőtt a hús, beletesszük a répákat és a petrezselyemlevelet, zellerlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy ne pörkölt, hanem leves legyen belőle, ezután kb. 5 perc múlva pedig a krumplit is és a fűszereket is hozzáadjuk. Ha minden megpuhult, levesszük a tűzről. Melegen tálaljuk, de eláll akár 2-3 napig is, sőt, majdnem finomabb, mint frissen, mert az ízek összeérnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése