Hozzávalók: 
6-7 szem közepes krumpli, só, babérlevél, 4-5 evőkanál liszt, pirospaprika, kis olaj, tejföl, kis tej, víz, 2-3 gerezd fokhagyma, 
Elkészítés: 
A krumplikat megpucoljuk és felkockázzuk, majd sós vízben feltesszük főni. (Egy kis vegetát is lehet hozzá rakni.) Beletesszük a vízbe a babérlevelet is, hogy jó ízt kapjon a főzelék. Ezt követően elkészítjük a tejfölös rántást: kb. fél dl olajon megpirítjuk a 4-5 evőkanál lisztet, belereszeljük a fokhagyma gerezdeket, megszórjuk pirospaprikával és 2-3 evőkanál tejfölt, valamint egy kis tejet teszünk hozzá, és egy kis vizet, majd csomómentesre keverjük. Ha megfőtt a krumpli, ezzel a tejfölös rántással sűrítjük be a főzeléket. (Vigyázat: másnapra a krumpli keményítőtartalmánál fogva a főzelék megkeményedik, egy kis vizet és sót beletéve másnap is normál sűrűségben fogyasztható.)
 
 


 
 Bejegyzések
Bejegyzések
 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése