2009. február 2., hétfő

Baconos, sajtos halfilé olívabogyóval


Hozzávalók:

tengeri halfilé, só, bors, vékonyra szelt bacon szalonna, trappista sajt, néhány szem olívabogyó.

Elkészítés:

A halfiléket kiolvasztjuk (ha mirelit), kockákra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk (sőt: halas fűszerkeverékkel is be lehet dörzsölni). Majd enyhén olajos tepsibe tesszük. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 5 percig alufólia alatt pároljuk, majd utána még kb. 5 percig hagyjuk, hogy piruljon. Ezt követően ráhelyezzük a bacon csíkokat, és így is visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon is kissé megpiruljon. Végül a kockákra vágott trappista sajt kerül a tetejére, amit csak addig teszünk vissza a sütőbe, míg ráolvad az ételre. Ha kivesszük, mindegyik tetejére egy félbevágott olívabogyót teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése