2009. március 2., hétfő

Tojásos nokedli uborkasalátával

Hozzávalók a nokedlihez: 1 db egész tojás, liszt, víz, só
Az alapanyagokat összekeverjük egy erős fakanállal, hogy sűrű masszát kapjunk, majd forrásban lévő enyhén sós, olajos vízbe nokedliszaggatóval kiszaggatjuk.
Előtte 7-8 tojást kis sóval, kis olajban "rántottaként" megsütök, de úgy, hogy egy kicsit "lucskos" legyen, így a nokedni nem lesz túl száraz.
Ha a nokedli megfőtt, lecsepegetjük, és ehhez a tojásrántottához keverjük hozzá.

Uborkasaláta:
1 kígyóuborka (vagy én szoktam a fagyasztóba is tenni elszeletelve, kicsit összeesik ugyan kiolvasztva, de uborkasalátának jó). 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, 4-5 evőkanál 20 %-os ecet (ízlés szerint), 2 evőkanál cukor (kb.), 1 kis bors, só, 3-4 dl víz.
A vizet összekeverjük az ecettel, cukorral, sóval, borssal, piros paprikával, fokhagymával, és megkóstoljuk, hogy jó-e. Ha nem, tovább ízesítjük, ha igen, beletesszük a legyalult uborkát.
(Ha mirelit, olvasszuk ki, a levét csepegtessük le, és nyomkodjuk ki!)

Tipp: lehet egy kis tejfölt is tenni hozzá, ettől tejfölös-krémes állagú lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése