2009. március 2., hétfő

Májrizottó

Hozzávalók:
kb. fél kiló csirkemáj, olaj, só, pirospaprika, 1 vöröshagyma, 30-40 dkg rizs (ízlés szerint), kb. 20 dkg borsó

Elkészítés:
A mirelit borsót megfőzzük sós vízben, közben a rizst is feltesszük főni a zacskón lévő előírás szerint.
Közben a csirkemájból "pörköltet" csinálok: kis olajon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd egy kis vizet hozzátéve még fedő alatt párolom. Ezt követően hozzákeverem a kis kockákra vágott, előzőleg megmosott májat (ha fagyasztott, akkor kicsit kell csak kiolvasztani, félig fagyottan könnyebben lehet szeletelni) és egy evőkanál pirospaprikát. Sót nem szabad még hozzátenni, mert akkor a máj megkeményedik. Fedő nélkül főzzük!!!
A máj nagyon hamar puha lesz. Ha elkészült, akkor sózzuk ízlés szerint. Ha készen van, összekeverjük egymással a rizst, a borsót és a májból készült "pörköltet". Isteni finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése