2009. március 13., péntek

Vegyes gyümölcsleves

Hozzávalók:
2 marék meggy (lehet fagyasztott is), 2 db őszibarack (lehet konzerv is), fél eper konzerv vagy egy marék friss eper, 1 dl tejszín, fél csomag vaníliás pudingpor, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, icipici só, cukor, bolti citromlé (mert ettől nem keseredik meg), egy kis tej

Elkészítés:
A gyümölcsöket nagyon enyhén sós vízben feltesszük főni úgy, hogy a barackot kisebb darabokra elszeleteltük. Hozzáteszünk ízlés szerint: cukrot, citromlét (én az üvegből jól megborítom), kis mézeskalács fűszerkeveréket és fahéjat. Ha megfőttek a gyümölcsök (forrás után 1-2 perc), a tejszínt elkeverem a vaníliás pudingporral (+ egy kis tejjel) és a forrásban lévő leveshez borítom.
(Ha még kicsit krémesebbre szeretném csinálni, egy kis gyümölcsöt kiveszek egy kis lével, azt összeturmixolom, és visszaborítom a levesbe.)
Nagyon-nagyon finom, nagyon egyszerű és pár perc alatt készen van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése