2009. március 13., péntek

Rakott krumpli

Hozzávalók:
kb. 1 kg burgonya, 6-8 tojás, kb. 15 cm paprikás kolbász, 1 nagy pohár tejföl (vagy még egy kicsit több), só,

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és egészben sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, elvágjuk szeletekre, majd egy jénai tál alját kirakjuk a kis krumplikorongokkal, erre rakjuk a megfőtt és szintén karikákra vágott tojást, a bőrétől megszabadított és felkarikázott kolbászt és meglocsoljuk a tejföl harmadával, kissé megsózzuk. Ezt követően mehet ismét egy krumpli réteg, egy tojás réteg, egy kolbász réteg, egy kis tejföl, majd az utolsó réteg a krumpli legyen a tetején, amit jó bőven leborítunk tejföllel. Sütőben megsütjük. Ha a krumpli kicsit levet enged, azt nyugodtan a végén leönthetjük róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése