2009. január 30., péntek

Pörkölt tarhonyával, csemege uborkával


Hozzávalók a pörkölthöz: 30 dkg sertéscomb (csont nélkül) felkockázva, a zsíros részeitől megszabadítva. 1 fej vöröshagyma, kis olaj, pirospaprika, víz, só ízlés szerint, fűszerek: majoranna, őrölt kömény, szerecsendió.

Pörkölt elkészítése: A hagymát apróra vágjuk és kis olajon megpirítjuk, majd vízzel felöntve még tovább dinszteljük. Ezt követően levesszük a tűzről, megvárjuk, míg kissé kihűl, és hozzáadunk kb. 1 csapott evőkanálnyi piros paprikát. Beletesszük a kis kockákra vágott sertéscombot, majd megsózzuk és felöntjük vízzel. Fedő alatt néha megkeverve kb. 1 órát főzzük. Mielőtt kész, kb. 10 perccel előtte hozzáadjuk a fűszereket: a majorannát, az őrölt köményt, és a szerecsendiót, egy-egy csipettel.

Tarhonya elkészítése: Egy zacskó tarhonyát kis olajon megpirítunk, majd felengedjük a tömegénél fogva kb. kétszeres sós vízzel. Kis lángon fedő alatt időnként megkeverve kb. 12-14 percig főzzük. Vigyázat! Kis lángon főzzük, különben leég az alja. Ha elfőtte a vizet, levesszük a tűzről és fedő alatt még kb. fél óráig a gőzben hagyjuk, hogy a tarhonya tészta tovább puhuljon. Csemege uborka illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése