2009. január 30., péntek

Brokkoli krémleves


Hozzávalók:

20-30 dkg brokkoli (lehet mélyhűtött is), só, egy kis vegeta (vagy 1/4 leveskocka), olaj, 2-3 evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, víz.

Elkészítés:

A brokkolit feltesszük sós, vegetás vízben főni. Ha megfőtt a brokkoli, kivesszük a 3/4 részét és egy kis főzőlével együtt összeturmixoljuk botmixerrel, majd visszaburítjuk a levesbe. Közben elkészítjük a rántást (pirospaprika nélkül): Egy kis olajon megpirítunk 2-3 evőkanál lisztet, majd belereszelünk 3 gerezd fokhagymát. Erre ráöntjük a tejet, összekeverjük csomómentesen, és ezzel sűrítjük be a levest. Tálaláskor reszelt sajttal és levesgyönggyel tálaljuk. (Levesgyöngy hiányában finom még pirított zsemlekockákkal is)Nagyon finom, és gyorsan elkészíthető, egészséges, laktató leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése