2009. január 30., péntek

Császármorzsa lekvárral, porcukorral


Hozzávalók:
egy pici liszt (kb. egy evőkanál), 10 dkg búzadara, 10 dkg cukor, 3 tojás, fél citrom reszelt héja, 2,5 dl tej, csipet só, 5 dkg vaj vagy margarin a sütéshez, kínáláshoz: egy kis lekvár, porcukor

Elkészítés:
Az evőkanálnyi lisztet és a búzadarát összekeverjük, majd felöntjük a 2,5 dl hideg tejjel. Várunk egy órát, míg a búzadara megduzzad, megszívja magát a nedvességgel. Utána különválasztjuk egymástól a tojássárgáját és fehérjét. A tojássárgához hozzákeverjük a cukrot és a fél citrom reszelt héját, habosra keverjük habverővel, majd a tejes masszához adjuk. Ezután felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, és ezt is a masszához adjuk. Egy jó nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat vagy a margarint, majd beleborítjuk a serpenyőbe a masszát. Fakanállal, vagy fa lapáttal kevergetjük folyamatosan. Ez a folyamat akár 20-30 percig is eltarthat. Addig keverjük-kavarjuk, míg apró morzsákká nem lesz a massza. Melegen porcukorral megszórva és lekvárral kínáljuk.Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése