2 nagy krumplit megfőzök és áttöröm. Hozzáteszek fél kg lisztet, egy teáskanál sót, 1 pohár tejfölt, 1 tojást, 3 evőkanál olajat, fél-1 dl tejben megfuttatott kb. 1-2 dkg élesztőt.Az egészet összegyúrjuk, ha kell, még annyi lisztet kell hozzá adni, amennyit még felvesz.Egy órai meleg helyen való kelesztés után vastagra sodorjuk, elvagdossuk és forró olajban kisütjük. Tetejét fokhagymás mártással megkenjük (egy-két gerezd fokhagymát lereszelünk és kevés vízzel felöntjük.) majd erre tejfölt kenünk és a legtetejét reszelt trappista sajttal megszórjuk. Melegen a legfinomabb, de hidegen is tálalható.Tipp: sütés után az elkészült lángost kéztörlőre terítjük, hogy a felesleges olajat beszívja.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése